0346-580 580

BBQ pakketten

Wat heb ik nodig?

Een barbecue organiseren hoeft echt niet alleen in de zomer, ook in het najaar smaakt een sappige steak of een gegrilde vis heerlijk onder de terrasoverkapping of in een partytent. In de winter of het voorjaar trouwens ook! Je kunt zelf alle ingrediënten inslaan maar dat kan veel tijd kosten. Daarnaast is het vaak ook lastig om goed af te stemmen hoeveel je nodig hebt, en hoe je een gevarieerd BBQ pakketten kunt samenstellen. Op deze pagina geven een aantal heerlijke tips voor een geslaagde barbecue, 365 dagen per jaar!

1. Rauw scheiden van bereid

Dit is echt nummer één op de lijst; zorg dat rauwe producten nooit in contact komen met bereide producten. Dus niet een gebraden steak weer terugleggen op dezelfde schaal. Houd serviesgoed voor rauwe producten apart van bereide producten, voorkom kruisbesmetting.

2. Gebruik een koelbox

Leg de BBQ pakketten in een koelbox die urenlang op een koele temperatuur blijft. Zo warmt rauw vlees en vis niet op tot gevaarlijke temperaturen. Gegaarde producten en vegetarische vleesvervangers kunnen iets beter tegen opwarming maar houd alles toch goed koel om bacterievorming te voorkomen.

3. Niet iedereen houdt van hetzelfde

Misschien ben jij helemaal verzot op Duitse worsten van de barbecue, maar daar zit misschien niet iedereen op te wachten. Controleer eerst wie er allemaal zal komen en bestel bijvoorbeeld een BBQ pakket met vis, vleesvervangers of halal kip en rundvlees. Bereid deze producten ook op een ander deel van de barbecue of een losse grill, ook vanwege afwijkende bereidingstijden.

4. Meet de temperatuur van binnen

De buitenkant kan nog zo zwartgeblakerd zijn (dat is niet goed!), de binnenzijde kan nog steeds helemaal rauw zijn. Lekker voor een biefstuk misschien, minder verstandig voor kipfilet. Voor een paar euro koop je al een vleesthermometer die je in het midden van vlees prikt, er zijn zelfs high tech producten die werken met een smartphone app. Maak de pen altijd goed schoon na gebruik om kruisbesmetting te voorkomen.

5. De BBQ meester staat altijd droog

Zorg ervoor dat de barbecue en de chef altijd gegarandeerd droog staan. Gasten kunnen een paraplu tevoorschijn halen of even gaan schuilen, maar een loeihete grill moet je echt niet even gaan verslepen. Veilig BBQ-en is lekker genieten!

Meer weten over alle mogelijkheden van BBQ pakketten? Neem direct contact op voor meer informatie en een offerte op maat.

BBQ pakketten aan huis

ALTIJD INBEGREPEN:

  • Geen stapels afwas na het feest, wij nemen alles mee en doen de afwas!
  • Gratis gebruik van de BBQ incl. gas
  • BBQ gereedschap
  • Brood met kruidenboter
  • Borden en bestek.

 

BBQ AAN HUIS

Vraag gerust naar de mogelijkheden via onze contactpagina!
BBQ CATERING UTRECHT is een onderdeel van DE MOBIELE KOK.