Lokale producten op de barbecue lekker en duurzaam

Lokale producten op de barbecue lekker en duurzaam

Een barbecue is een geweldige manier om te genieten van lekker eten en goed gezelschap. Maar wist je dat je ook kunt kiezen voor lokale producten op de barbecue? Lokale producten zijn niet alleen lekkerder en gezonder, maar ook duurzamer. Door te kiezen voor lokale producten op de barbecue, steun je bovendien lokale boeren en producenten en draag je bij aan een gezondere en duurzamere voedselketen. In dit artikel willen we je inspireren om lokale producten te gebruiken op de barbecue en laten zien welke voordelen dit heeft. We geven je tips voor het vinden van lokale producten en delen heerlijke recepten voor lokale groenten, vlees en vis. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een geslaagde en duurzame barbecue! 

Waarom je zou moeten kiezen voor lokale producten op de barbecue? 

Waarom zou je kiezen voor lokale producten op de barbecue? Ten eerste zijn lokale producten vaak verser en lekkerder dan producten die van verder weg komen. Dit komt doordat ze niet lang hoeven te reizen en dus minder lang onderweg zijn voordat ze bij jou op de barbecue belanden. Daarnaast zijn lokale producten vaak gezonder, omdat ze minder bewerkt zijn en minder conserveringsmiddelen bevatten dan producten die van verder weg komen. 

 

Maar het belangrijkste voordeel van het kiezen voor lokale producten op de barbecue is de duurzaamheid. Door te kiezen voor lokale producten, steun je namelijk lokale boeren en producenten en draag je bij aan een duurzame voedselketen. Lokale producten hebben namelijk een kleinere ecologische voetafdruk dan producten die van verder weg komen. Er hoeft immers minder transport plaats te vinden en er is minder sprake van verpakkingsmateriaal en vervuilende productieprocessen. 

 

Bovendien is het kiezen voor lokale producten op de barbecue een geweldige manier om te genieten van de seizoensgebonden producten die op dat moment beschikbaar zijn. Dit zorgt niet alleen voor meer variatie op de barbecue, maar ook voor een betere smaakbeleving. Lokale producten zijn namelijk afgestemd op het seizoen en daardoor op hun best op dat moment. Kortom, kiezen voor lokale producten op de barbecue is niet alleen lekkerder en gezonder, maar ook duurzamer en beter voor de lokale economie. 

Voordelen van lokale producten 

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van lokale producten op de barbecue. Hieronder staan enkele voordelen van het kiezen voor lokale producten: 

Lekkerder 

Ondanks dat smaken verschillen, zijn lokale producten vaak verser en hebben daardoor een betere smaak. Door te kiezen voor producten die in de buurt zijn geproduceerd, vermijd je lange transporttijden en wordt de versheid van het product gegarandeerd. Dit komt de smaak ten goede en maakt de barbecue-ervaring nog lekkerder. 

Gezonder 

Lokale producten zijn vaak gezonder dan producten die van verder weg komen. Ze bevatten minder conserveringsmiddelen en zijn minder bewerkt. Bovendien worden lokale producten vaak geteeld zonder het gebruik van pesticiden en andere schadelijke stoffen. 

Duurzamer 

Door te kiezen voor lokale producten, draag je bij aan een duurzame voedselketen. Er is minder transport nodig, waardoor de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen wordt verminderd. Bovendien zorgt het steunen van lokale boeren en producenten voor een sterkere lokale economie. 

Seizoensgebonden 

Lokale producten zijn vaak seizoensgebonden, wat betekent dat je optimaal kunt genieten van de producten die op dat moment beschikbaar zijn. Door te kiezen voor seizoensgebonden producten, wordt de smaak en kwaliteit van het voedsel gegarandeerd. 

 

Kortom, door te kiezen voor lokale producten op de barbecue, kun je genieten van heerlijk vers en gezond eten, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzame en gezonde voedselketen. 

Verschillende gerechten voor op de BBQ 

Of je nu zelf gaat barbecueën of kiest voor een De Mobiele BBQ. Het gebruik van lokale producten op de barbecue biedt veel mogelijkheden om heerlijke gerechten te maken. Of je nu een vegetarische barbecue wilt houden of juist vlees en vis op het menu wilt zetten, lokale producten maken het allemaal mogelijk. Hieronder volgen enkele recepten voor gerechten met lokale producten: 

 

  • Gegrilde groenten: Snij lokale groenten zoals courgette, aubergine, paprika en ui in plakjes en grill ze op de barbecue. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Serveer als bijgerecht of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld gegrilde halloumi kaas.

  • Vegetarische hamburger: Maak een vegetarische hamburger van lokale ingrediënten zoals linzen, kikkererwten of paddenstoelen. Serveer op een broodje met sla, tomaat en zelfgemaakte barbecuesaus.

  • Gegrilde vis: Kies voor lokale vissoorten zoals forel of makreel en grill ze op de barbecue. Breng op smaak met kruiden en serveer met gegrilde groenten en een frisse salade.

  • Boerderijkip: Kies voor lokale boerderijkip en marineer deze in bijvoorbeeld knoflook, citroen en rozemarijn. Grill de kip op de barbecue en serveer met gegrilde groenten en aardappeltjes.

  • Lamskoteletten: Kies voor lokale lamskoteletten en marineer ze in bijvoorbeeld tijm, knoflook en olijfolie. Grill de koteletten op de barbecue en serveer met gegrilde groenten en een frisse salade. 

Door te kiezen voor lokale producten op de barbecue, kun je de smaak en kwaliteit van het voedsel maximaliseren en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame en gezonde voedselketen. Er zijn veel mogelijkheden en recepten om lokale producten te gebruiken op de barbecue, dus experimenteer en geniet van heerlijke gerechten! Geen zin om zelf iets te hoeven bedenken? Kies dan voor een vlees of vis pakket van De Mobiele BBQ. 

Kies voor een geheel verzorgde BBQ op locatie 

Wil je een geslaagde barbecue organiseren zonder zelf alles te hoeven regelen? Dan is het uitbesteden van de barbecue aan een mobiele BBQ een goede optie. Door te kiezen voor een mobiele BBQ hoef je zelf niets te regelen en kun je genieten van een zorgeloze barbecue-ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is de locatie doorgeven en de mobiele BBQ verzorgt de rest. Zo hoef je geen rekening te houden met de afwas, heb je geen bestek of servies nodig en is er zelfs de mogelijkheid om je eigen drankjes mee te nemen. Bovendien is er altijd een ervaren braadmeester aanwezig die de barbecue voor je verzorgt, zodat je zelf niet achter de BBQ hoeft te staan. Dit zorgt voor een ontspannen en gezellige sfeer, terwijl je kunt genieten van heerlijk gegrild eten en goed gezelschap.