Tips voor het organiseren van het perfecte BBQ-feestje in de zomer

Tips voor het organiseren van het perfecte BBQ-feestje in de zomer

In de zomer is er niets beter dan een gezellig BBQ-feestje met vrienden en familie. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw BBQ-feestje een succes wordt? In dit artikel delen we enkele tips voor het organiseren van de perfecte zomerse BBQ-feestje. Uiteraard geven we je niet alleen tips over het perfect kunnen organiseren van een BBQ, maar geven we je ook een aantal handige tips over hoe je het beste je keuze kunt maken voor een vleespakket, vispakket of eventueel zelfs vegan pakket. Heb je nu gasten met bepaalde wensen, dan kun je natuurlijk ook gewoon je eigen pakket samenstellen of voor een mixpakket gaan. Kortom, alles is mogelijk. Dus laat je verrassen en bereid je vast voor op het prachtige zomerseizoen dat op ons staat te wachten!

De juiste locatie

Eén van de belangrijkste aspecten van het organiseren van een evenement is het kiezen van een geschikte locatie. Of het nu gaat om een bruiloft, bedrijfsfeest, verjaardagsfeest of een ander evenement, de locatie kan een groot verschil maken in de sfeer en het succes van het evenement. Vooral als je voornemens bent om een professionele BBQ op locatie te laten organiseren door de mobiele BBQ. Dan wil je natuurlijk niet alleen goed voor de dag komen met het eten wat wordt geserveerd, maar wil je ook dat er één of meerdere braadmeesters achter de grill staan, die het eten perfect bereiden en het serveren alsof je gasten in een luxe restaurant aan het eten zijn.

Wie nodig je uit?

Een BBQ-feestje is het leukst met vrienden en familie die dezelfde interesses delen. Nodig mensen uit die graag buiten zijn, houden van lekker eten en drinken en die van gezelligheid houden. Het is ook belangrijk om het aantal mensen te beperken, zodat je de controle houdt over de het feestje en iedereen voldoende aandacht kunt geven. Wat wel leuk is, is om er bijvoorbeeld thema feestje van te maken. Dit kun je namelijk zelfs ook door laten werken in de keuze voor de verschillende vleespakketten die je bij de mobiele BBQ kunt bestellen.

Wat staat er op het menu?

Een BBQ-feestje is niet compleet zonder lekker eten en drinken. Plan het menu van tevoren en zorg ervoor dat er voor iedereen iets lekkers te eten is. Denk aan verschillende soorten vlees, vis en groenten. Vergeet ook niet om bijgerechten, zoals salades en brood, te serveren. Zorg ervoor dat er voldoende drankjes beschikbaar zijn, zoals frisdrank, bier en wijn. Vooral in het begin is het belangrijk dat iedereen is voorzien van wat drinken en er alvast wat stokbrood en bijbehorende sauzen en salades op tafel worden gezet. Zo voorkom je dat de mensen onrustig worden en kan de kok op locatie rustig de BBQ voorbereiden.

Denk ook aan de veganisten onder ons

Houd er rekening mee dat niet iedereen vlees eet. Zorg ervoor dat er voldoende vegetarische en ook veganistische opties zijn, zoals groenteburgers en gegrilde groenten. Maak ook duidelijk welke gerechten vegetarisch zijn, zodat iedereen weet wat hij of zij kan eten. Vooral in de huidige tijd, zien we dat er steeds meer mensen voor kiezen om het vlees te laten staan, iets wat natuurlijk volledig een eigen keuze is, maar wel iets is om rekening mee te houden op het moment dat je een BBQ organiseert.

Zorg voor voldoende vermaakt

Een BBQ-feestje draait niet alleen om lekker eten, maar ook om gezelligheid en vermaak. Zet wat muziek op en organiseer spelletjes, zoals badminton of één van de vele andere spellen die leuk zijn om samen te spelen. Zorg ervoor dat er voldoende zitplaatsen zijn en dat er genoeg schaduw is, zodat mensen kunnen ontspannen en genieten van de sfeer. Vooral wanneer je een BBQ voor een wat grotere groep organiseert, is de BBQ vaak een afsluiting van een gezellig dag en is vaak aanvullend nog een klein feestje. Zorg er dus voor dat je niet alleen denkt aan het regel van het vlees, maar dat je ook zorgt dat er rondom de BBQ genoeg te doen is. Zijn er nu ook kinderen aanwezig, dan is een springkussen of een zwembad ter verkoeling ook een goed idee.

Zorg dat alles veilig is

Wanneer je kiest voor de braadmeesters van de Mobiele kok, dan staat natuurlijk veiligheid voorop. Veiligheid is van groot belang bij het organiseren van een BBQ. Zorg ervoor dat de grill op een veilige plaats staat en dat er voldoende ruimte is om te grillen. Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van de grill en zorg ervoor dat er voldoende blusmiddelen in de buurt zijn, zoals een emmer water of een brandblusser. Omdat een ongelukje natuurlijk altijd kan gebeuren, is het goed voldoende voorzorgsmaatregelen te treffen.

Geef alles uit handen

Het organiseren van een BBQ feestje is natuurlijk niet iets wat je dagelijks doet. Wij van de Mobiele BBQ daarentegen uiteraard wel. Of het nu gaat om een groep van 6, 8, 10 of 50 personen, het kan allemaal. Het voordeel van het uitbesteden van een BBQ, is dat je echt helemaal nergens geen omkijken meer naar hebt. Zelfs over het servies, het bestek en ook de afwas hoef je je geen zorgen te maken. Het voordeel van een mobiele BBQ huren, is dat je BBQ feestje tot in de puntjes wordt verzorgd. Uiteraard gaat alles in overleg, maar de echte koks weten natuurlijk als geen ander hoe een stukje vlees, vis of groente op de grill moet worden bereid. De voordelen van het uitbesteden van een BBQ aan een cateraar zijn dus enorm. Als je op zoek bent naar een manier om je BBQ nog specialer te maken, dan is het zeker het overwegen waard om een kok op locatie in te huren. Neem dus snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!